Dag 1:Vägen från Palma norrut slingrar sig genom olivodlingar och små byar. Mellan Deia och Sóller stannade vi för frukost på Hotel Corazón – kaffe, rostat bröd med tomat och olivolja, pannkakor, färsk apelsinjuice. En magisk plats att börja dagen på. Hotel CorazónVi parkerade i Sóller och började vandra. vägen mot Fornalutx är frodig och levande – doften av fuktig jord och citronträden hänger tunga över murarna. Det är något nästan terapeutiskt med att gå bland dessa knotiga träd, stenhus och fjärilar som fladdrar i värmen. Träden var överfulla av citroner Fornalutx När Fornalutx plötsligt uppenbarar sig som en liten skattkista av terrakotta och bougainvillea känns det som att man klivit rakt in i en målning. Fornalutx Fornalutx En by längs vägenI Fornalutx pausade vi med varsin glass i skuggan på torget, tror bara det finns ett. innan vi fortsatte tillbaka till Sóller till fots. Apelsinodlarna har ställt ut korgar med apelsiner längs vägen, vi tog varsin, skalade och åt medan vi promenerade vidare. stenfasader i SóllerTillbaka i Palma på kvällen, En cocktail på Mirall bar, Nobis Palma. Hotellet öppnade i augusti 2023 och är inhyst i en av stadens äldsta byggnader, ursprungligen ett moriskt palats från 1100-talet. Byggnaden har genomgått flera transformationer genom århundradena, från muslimskt palats till gotisk och senare barock bostad, innan den förvandlades till ett hotell. De massiva stenbågarna möter moderna detaljer. En cocktailbar med nio meter i takhöjd, inrymd i ett av Palmas mest historiskt skyddade rumMiddagen intogs på El Camino i Gamla stan, en restaurang som sjuder av liv. Vi satt längs baren, drack cava, åt burrata, och friterade zucchiniblommor fyllda med färskost. El Camino Färsk fisk på El CaminoDag två. Vi tillbringade en hel dag på UM Beach House – en plats som mer känns som ett tillstånd än en klassisk beach club. Allt här tycks noga avvägt för att uppmuntra närvaro. UM beach houseAtmosfären är avslappnat elegant, som om någon stämt av varje ljud, doft och material för att förstärka känslan av att få sjunka in. Viben var Bali möter Mallorca Några av alla träobjekt Designen är bohemisk – naturmaterial i lager på lager. Blekta träytor, rustika linnedukar, keramik med personlighet, träobjekt arrangerade i stilleben på borden.Vi landade i skuggan under ett parasoll, med utsikt över poolen la vi på oss våra eye gels, lutade oss tillbaka – och somnade. jag sov faktiskt inte i poolen, men hade lätt kunnat Cocktail hourNär vi vaknade beställde vi drinkar med tequila och kallpressad juice, citrus och mynta, och sedan tog vi en lång lunch på restaurangen. OstronOstron på magiskt organiskt formade glasfat, dekorerade med ätbara blommor, grillade kräftor och krispiga grönsaker. Tydligen också bästa club sandwich Elin någonsin ätit. Ostron serverade på ett fantastiskt organiskt glasat Bästa Club sandwich hon ätit En plats som får dig att andas djupare, prata långsammare och lägga ifrån dig telefonen. Och när eftermiddagen mjukt glider över i skymning, med musik och ett milt ljus över terrassen, känns det nästan overkligt att något annat existerar än just detta.